KUCHNIA ŚWIĄTECZNA

brutto: 230.00 zł  

Od numeru:

  Ilość:


   
kuchnia swiateczna.jpg

7 grudnia 2017 18:00 
Czas trwania: 4 godziny

Zapraszamy na warsztaty kulinarne poświęcone świątecznym potrawom opartym na bazie najlepszych i najbardziej wyszukanych produktów.

Podczas warsztatów wspólnie z prowadzącym przyrządzicie aż 9 dań:
PRZYSTAWKI ZIMNE:
1) wędzony sum podany na blinach z masłem cytrynowym i ziołami,
2) śledź ze świeżym korzeniem kurkumy, trawą cytrynową i kolendrą  podany na blinach,
3) tatar w wędzonego duńskiego łososia serwowany na blinach,

PRZYSTAWKI CIEPŁE – pierożki won ton z:
1) kapustą i borowikami z oliwą bazyliową,
2) wędzonym karpiem milickim i makaronem z manioku

ZUPA: z grzybów leśnych z białym winem, ziołowymi kluseczkami i estragonem

DANIE GŁÓWNE:
dorsz duszony w redukcji z jabłek podany na delikatnym puree z selera z palonym pieprzem oraz okruchy w palonym maśle

DESER:
brownie piernikowe z sosem z wędzonej śliwki i kardamonu

DO PICIA:
Kompot z suszonych owoców, z goździkami i kandyzowanym imbirem.

Spotkanie zakończy się degustacją samodzielnie przygotowanych dań. 
Po zakończeniu wszyscy uczestnicy otrzymają skrypt z przepisami i zdjęcia z warsztatów (w wersji elektronicznej).
Patronat medialny nad wydarzeniem obejmie magazyn Slowly Veggie.
DO ZOBACZENIA!
Liczba miejsc ograniczona. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania warsztatów w przypadku nieutworzenia się pełnej grupy.

  

Copyright © Burda Media Polska Sp. z o.o. 2009
Prawa autorskie zastrzeżone